1. Általános:

A következő feltételek vonatkoznak a vásárló minden megrendelésére, melyet a Robin és Társa Bt., 3300 Eger, Kistályai út 185., adószám: 20359162-2-10, mint eladó a www.kertigepeger.hu weboldalon keresztül kaptunk. A megrendelés leadásával a vásárló elfogadja az itt foglalt vásárlási feltételeket.

Megrendelést csak Magyarországon élő, bejelentett lakcímmel rendelkező, 18. életévét betöltött személy vagy magyarországi székhellyel rendelkező cég adhat le.

A kertigepeger.hu oldalon megjelenített termékek nem jelentik azt, hogy azon termékek bármikor elérhetőek lesznek.

  1. Árak és szállítás:

A honlapon feltüntetett árak bruttó árak, melyek tartalmazzák a mindenkori hatályos ÁFA mértékét. Az árak nem tartalmazzák a szállítási költségét, vagy személyes átvétel estén a beüzemelés költségét. A szállítási költségek megtalálhatóak itt vagy a pénztári folyamat során a szállítási és fizetési mód választásánál.

  1. A megrendelés menete:

A vásárlónak lehetősége van a kertigepeger.hu oldalon szereplő termékek közül választani, azok termékleírását megtekinteni, illetve termékeket helyezni a kosárba, melyek mennyiségét tetszőlegesen változtathatja, illetve törölheti a terméket a kosárból. Lehetősége van a Kosár tartalmának megtekintésére, illetve annak módosítására. Lehetőség van továbbá szállítási és fizetési mód választására. A szállítási és utánvételi díj (ha van) hozzáadódik a végösszeghez.

  1. A megrendelés elküldése:

A vásárlás befejeztével a Pénztárhoz gombra kattintva lehetősége van a kosár tartalmának ellenőrzésére (termék neve, termék ára, termék mennyisége), illetve a kosár tartalmának módosítására. Amennyiben a Kosár tartalma megfelelő, a Tovább gombra kattintva, lehetősége van regisztrálni vagy visszatérő vásárlóként bejelentkezni a fiókjába. A fizetési (utánvét, előre utalás, készpénzes fizetés az áruházban személyesen) és szállítási módok (futárszolgálat, személyes átvétel) kiválasztása után lehetősége nyílik leellenőrizni a Kosár tartalmát és az esetleges szállítási és utánvételi költségeket. A Fizetés gombra kattintva véglegesítheti megrendelését.

  1. Visszaigazolás:

A megrendelés beérkezéséről egy automatikus visszaigazoló emailt kap. Amennyiben ez 48 órán belül nem történik meg, kérem, jelezze ügyfélszolgálatunkon! A megrendelés feldolgozását követően a csomagot átadjuk a futárnak, amikor ismét küldünk egy emailt a kézbesítés várható dátumáról.

  1. Szállítás:

A szállítás a DPD futárszolgálattal történik, melynek díjairól itt tájékozódhat. A megrendelés beérkezésétől számított 1-4 munkanapon belül megpróbáljuk teljesíteni a rendelését. Amennyiben a kézbesítés több időt vesz igénybe, arról emailben tájékoztatjuk a megrendelőt. A futár kétszer próbálkozik a csomag kézbesítésével, sikertelen kézbesítés esetén értesítőt hagy a címzettnek.

  1. A szállítástól való elállás:

A webáruház a szállítástól elállhat, amennyiben a megrendelt termék nem áll rendelkezésre. Ebben az esetben a webáruház köteles tájékoztatni a megrendelőt a készlethiányról. A webáruház kizárólag nagykorúakkal köt szerződést, a kereskedelmi feltételek elfogadásával a megrendelő nyilatkozik nagykorúságáról.

  1. A szerződéskötés feltételei:

A szerződéskötés nyelve magyar. A szerződés nem minősül írásban megkötöttnek, a szerződéseket nem iktatjuk, azok később nem hozzáférhetőek.

  1. A megrendeléstől való elállás:

A megrendelő (amennyiben fogyasztónak minősül) a termék átvételét követő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Fogyasztó: 18. életévét betöltött természetes személy, aki saját érdekében cselekszik, gazdasági társaságok valamint nem természetes személyek nem minősülnek fogyasztónak.

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállhat a fogyasztó. (Korm. rendelet 4. § (1) bek.).

Fontos:

Amennyiben a terméket használatba vette, már nem állhat el a szerződéskötéstől. A vásárlástól való elállás joga a termék megtekintését biztosítja Önnek, nem a termék használatát!

Az elállási jogról bővebben tájékozódhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

 

http://www.nfh.hu/node/2709

 

Az elállás jogát a Fogyasztó a szerződé megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

A Fogyasztónak elállási szándékát mindenképpen írásban (postai – Kovács Kertigép Centrum és Szerviz, 3300 Eger, Kistályai út 5. vagy elektronikus levél – Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. útján) kell jelezni a Szolgáltatónak.

Az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a meghatározott határidő lejárta előtt elküldi.

 

A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot gyakorolta.

 

A határidő számításakor a Szolgáltató az email küldésének időpontját vagy a levél postára adásának időpontját veszi alapul. Levelét mindenképpen ajánlott levélként adja postára, hogy a feladási dátumot hitelt érdemlően tudja bizonyítani.

 

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Az utánvéttel küldött csomagot a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni. A Fogyasztót a termék visszaküldésének költségén kívül semmilyen más költség nem terheli.

 

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

 

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

A termékben bekövetkező értékcsökkenésért felelősségre vonható a Fogyasztó, ha az a termék működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelheti a Szolgáltató. Amennyiben az elállási jog alapján visszaküldött termék nincs kifogástalan állapotban, a megrendelő kártérítésre kötelezett, ha a termék tönkremenését, állapotának romlását szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

 

A csomag átvétele előtt a Megrendelő köteles megvizsgálni annak sérülésmentességét.

Amennyiben látható sérülést tapasztal a csomagoláson, a terméken, jegyzőkönyv felvételét kérheti a futártól. Az átvételi elismervény aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ezt követően a Fogyasztó (amennyiben fogyasztónak minősül) kizárólag elállási jogával élhet.

A Szolgáltató a futár távozása után semmiféle utólagos minőségi és mennyiségi reklamációt nem fogad el, azért felelősséget nem vállal. Bármilyen sérülést, tartalomhiányt az átvételi jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia.

 

Abban az esetben, ha átvételkor a csomag vagy a termék láthatóan sérült, és a sérülés az áru átvétele előtt keletkezett, és készült kárfelvételi jegyzőkönyv, a Szolgáltató a termék cseréjét, vagy értékének visszatérítését díjmentesen vállalja.

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról letöltheti az elállási jogra vonatkozó hatályos Kormányrendeletet:

 

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.260043

 

Peres eljárás esetén az Egri Városi Bíróság vagy a Heves Megyei Bíróság az illetékes.

 

  1. A megrendelés módosítása, törlése:

A megrendelés leadásakor a webáruház szoftvere automatikus visszaigazolást küld a Megrendelőnek a rendelés felvételének rögzítéséről a 2001. évi CVIII. törvény értelmében. Ez a visszaigazolás nem minősül a Megrendelő és a Szolgáltató között létrejött szerződésnek, csak azt jelzi a Megrendelőnek, hogy vásárlási igényét a rendszer regisztrálta és továbbította feldolgozásra. Ha ez a visszaigazolás 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a Megrendelő ajánlattételi kötelezettsége megszűnik.

A Megrendelőnek lehetősége van a megrendelés módosítására vagy törlésére elektronikus úton a megrendelés teljesítésének megkezdéséig, melyről a Megrendelő e-mailben vagy telefonon kap értesítést.

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben van lehetőség az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldött levélben.

 

  1. Adatkezelési nyilvántartási szám:

NAIH-92345/2015.

  

 

Letölthető ÁSZF PDF formátumban.

A weblap cookie-kat használ a jobb felhasználói élmény elérése céljából. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja tiltásukat.